Soundpath

Jeroen Boschstraat 15

3141 XJ  Maassluis

Contact

T: 06 305 390 10

@: info@soundpath.nl

Leer piano of viool spelen bij Soundpath in Maassluis

 

Breng muziek in je leven met muziekles van Terry Pratt

 

Muziek maken is leuk en leerzaam. Bij Soundpath, de muziekpraktijk van Terry Pratt, krijg je individuele muziekles en leer je piano, viool of viola da gamba spelen. Kom je langs voor muziekles in Maassluis? Neem dan contact op.

Pianoles of vioolles

of gambales

in Maassluis

bij Rotterdam

Neem nu les op piano, viool of viola da gamba

Les voor iedereen, op piano en keyboard of viool en viola da gamba

Van een instrument bespelen word je blijer én slimmer. Je leert meer over muziek en over tempo en ritme, en ondertussen verfijn je je motoriek en verbeter je je samenspel.

Terry Pratt geeft haar muzieklessen op een speelse manier met aandacht voor samenspel zo gauw dat kan. Terry werkt ook met cd’s waarmee je thuis kunt oefenen door met de muziek mee te spelen.

Leer piano en keyboard spelen in Maassluis

Piano leren spelen is een feest voor jong en oud. Kinderen kunnen al vanaf 7 jaar leren spelen. We beginnen eenvoudig en je zult zien hoe snel je vooruit gaat met pianolessen bij Soundpath. Je mag beginnen op een keyboard. Een keyboard is veel goedkoper en eenvoudiger in aanschaf en om te starten kun je er één huren bij Soundpath. Als je graag wilt blijven spelen, kun je later altijd nog een piano kopen. Piano Paternotte in Maasdijk heeft een mooie selectie prima tweedehands piano's.

Een volwassen leerling van Terry vertelt:

"Ooit heb ik gelezen dat uit onderzoek is gebleken dat kinderen die zich bezighouden met muziek een hoger IQ ontwikkelen. Dat zou vooral gelden voor kinderen die zelf muziek maken. Inderdaad lijkt dit ook voor mij op te gaan. Door te oefenen op de piano leer ik hoe ik mijn vingers moet bewegen, en welke invloed dat heeft op de klank en muziek. In feite zijn mijn hersenen constant bezig mijn vingers te corrigeren en de correctie te onthouden wanneer een toon of melodie niet naar wens klinkt. Dit lijkt voor mij invloed te hebben op mijn werk: het doorredeneren gaat vloeiender en gedachten worden helderder, zoals de klank op de piano."

Johan

Twee jonge leerlingen van Terry vertellen:

"Terry kan zo mooi piano spelen, dat stimuleert mij heel erg. Doordat we de muziek steeds in kleine stukjes oefenen en dan opbouwen ga ik heel snel vooruit. Piano spelen is superleuk en heel ontspannend."

Valerie

 

"De pianolessen van Terry zijn plezierig en altijd in een rustige en positieve sfeer. Geen enkele les is hetzelfde. Erg leuk vind ik de spelletjes die we doen om de noten te leren. In no time kun je al mooie dingen spelen en heb je veel speelplezier."

Isaline

Wil je ook piano leren spelen?

Neem vioolles bij Terry Pratt van Soundpath

Viool is het mooiste instrument om je muzikale gevoel mee te uiten. En hoewel het best een uitdaging is om de viool te leren bespelen, kun je er al op jonge leeftijd mee beginnen: kinderen kunnen al vanaf 6 jaar leren spelen.

Als je net begint, doe je er verstandig aan een instrument te huren. Violen zijn in verschillende maten te huur, bijvoorbeeld bij Willem Bouman.

 

 

Dit is wat leerlingen van vioolles bij Soundpath vinden:

Ik speel viool omdat...

"... ik het leuk vind"

"... vioolmuziek heel leuk is en de lessen zo leuk zijn."

"... de muziek vaak een stukje van mezelf laat horen."

";... ik met het spelen helemaal opga in de klanken van de muziek."

"... ik het geluid heel mooi vind."

"... ik leuke liedjes kan spelen en omdat ik een aardige juffrouw heb.”

 "... ik het samen met mijn dochter doe."

"... ik het altijd gewild heb maar het er in mijn jeugd nooit van gekomen is."

"... het voor mij betekent dat ik een nieuwe toon aanzet in mijn leven.”

"... het een droom is die ik al sinds mijn 16e heb willen verwezenlijken."

Viool leren spelen? Neem nu les

Les op viola da gamba in de buurt van Rotterdam

Houd je van muziek uit de 17e en 18e eeuw? Zoals die gespeeld werd aan het Franse of Engelse hof? Dan is de viola da gamba misschien echt iets voor jou! Kinderen kunnen vanaf 7 jaar op de viola da gamba leren spelen en ook als je nog geen strijkinstrument kunt bespelen, kun je lessen komen volgen.

De instrumenten zijn te huur en te koop bij vioolbouwers. Huren kan ook bij docente Terry Pratt zelf.

Dankzij het uitvoeren van oude muziek op de oorspronkelijke instrumenten staat de viola da gamba weer volop in de belangstelling. Het is een familie van strijkinstrumenten met zes of zeven snaren en fretten, net als een gitaar. De kleinste is zo groot als een viool en de grootste is even groot als een cello. De viola da gamba is te bespelen als solo-instrument en als basso continuo-instrument. Er kunnen melodieën én akkoorden op worden gespeeld.

Leer viola da gamba spelen bij Soundpath